sunnuntai 3. heinäkuuta 2016

Kesällä kerran...

 ...pestiin multaisia perunoita. Juostiin pihalla vesisotaa leikkien. Rakennettiin majaa lakanoista. Nypittiin rikkaruohoja. Maalailtiin ja nikkaroitiin. Syötiin ja juotiin. Höpöteltiin. Naurettiin ja itkettiin.

Elämän makuisia kesäpäiviä on taas vietetty mökillä. Kesäpäivät ovat maistuneet myös mansikoilta ja mustikoilta. Välillä mullaltakin...
Perheen pienimmät ovat jo olleet tovin kesälomilla. Isommat vielä vuoropäivinä töissä, perheen yhteisiä lomapäiviä odottaen.Lipstikkaa kerättiin kuivumaan, päihittää mennen tullen lisäaineiset liemikuutiot yms. keitoissa. Basilika omasta kasvihuoneesta, kasvatettu ilman myrkkyjä- mikä Onni! Kehäkukat aloittavat kohta kukintansa, tekisi mieli tilata jostain mehiläisvahaa ja kokeilla voiteiden tekoa. Jos ei tänä kesänä niin seuraavana sitten!
Kurkku viihtyy kasvihuoneessa. Toivottavasti on ollut muitakin pölyttäjiä liikkellä kuin mummu ja esikoinen että saadaan niitä kurkkujakin. Punajuuret ja porkkanat laitettiin kasvamaan hiukan myöhään viimeisenä valmistuneeseen laatikkoon. Porkkanoissa riittää ainakin harvennettavaa...


Meidän kokeilunhaluinen isi teki itse kalkkimaalia. Rahaa säästyi taas roppakaupalla ja kokeilun tulos lampolan osalta oli erinomainen. Mikä ilo! Ainut miinuspuoli oli sutimisesta tullut niskajumi maalauspäivän iltana...Sekin hoitui onneksi särkylääkkeellä ja levolla.


Syksyn sato tulee olemaan suloinen. Herukoita, karhunvatukoita, omppuja...
Viikonlopun aikana seurattiin pilvien liikettä. Välillä satoi ja välillä paistoi. Välillä kurjet huutelivat pellolla ja välillä oli täysin hiljaista.Auringosta kerättiin voimaa ja saatiin tuntea sen eteenpäin vievä maskuliininen energia. Ajatuksissaan loi vaikka mitä uutta ja ihanaa.

Luonnon kasvu kuului kohinana korvissa. Niittykukkien lämmin ja suloinen tuoksu sieraimissa.

Auringon laskettua ajatuksetkin saivat rauhan. Ilma viileni ja oli aika asettua. Saunan jälkeen oli rauha olla kesäillassa. Taivas pysähdytti kauneudellaan.

Pysähtyminen toi jälleen kauneuden.

Ei kommentteja: