torstai 28. heinäkuuta 2016

Historiallinen päivitys

Tämä on nimittäin ensimmäinen kerta kun päivitellään mökiltä blogia. Sunnuntaina viimeksi ollaan käyty kaupunkikodissa pyörähtämässä. Oltiin viikonloppu reissussa merellä ja noin tunnin kotonaolon jälkeen jatkettiin matkaa omalle mökille.

Ilmat ovat olleet kohdillaan. Välillä esimerkiksi mustikkametsässä vähän liiankin tukalat. Mustikkametsän vieressä on onneksi lampi mihin päästään marjaretken päätteeksi pulahtamaan. Isommasta pojasta on tullut varsinainen kalamies ja hän jääkin useimmiten lammelle isän kanssa onkimaan.

Kalojen ja mustikoiden lisäksi ollaan oltu omavaraisia mm.kurkun, kantarellien, perunan, salaatin, herneiden, pensaspapujen, basilikan ja kesäkurpitsan suhteen. Kaupasta haettavien tuotteiden määrä on pienentynyt ilahduttavasti. Punajuuria ja porkkanoitakin on tuloillaan, mutta saapa nähdä jääkö meille mitään kun ilmeisesti kasvimaan myyrä on ihastunut eritoten punajuuriimme.

Tänään on sadellut pitkän helleaallon jälkeen. Sade oli enemmänkin kuin tervetullut. Savinen maa halkeili jo kuivuudesta. Lämmitettiin sauna jo iltapäivällä ja pojat saivat juosta saunasta suoraan kesäsateeseen. Pienempi juoksi puun alta toiselle ravistellen runkoa jotta päälle tipahteli virvoittavia pisaroita puiden lehdiltä. Iltatoria ajateltiin, mutta se kuitenkin unohdettiin.

Sadepäivän illalla aurinko ilahdutti meitä. Puut ja kasvit loistivat auringon säteiden osuttua niihin. Puutarhapihamme oli kuin lumoava satumetsä. Ja mikä hiljaisuus...Jo helteisenä tulopäivänä katettiin ruokapöytä vanhaan lampolaan. Sitä on tänä kesänä käytetty lähinnä tavaran säilömiseen ja paikat ovat olleetkin vinksin vonksin. Sisällä on säilötty tavaraa kukkaruukuista ruohonleikkureihin ja rakennuslautaan. Lampola siis siivottiin ja miten mukavaa siellä olikaan hellepäivänä syödä päivällistä! Lampolassa kestitettiin seuraavan päivän vieraat onnistuneesti ja saatiin pidettyä suurin osa kiukkuisista ampiaisistakin hieman kauempana ruoista.
Tämä kattaus ei siis ollut vieraille vaan ensimmäisen päivän kattaus omalle perheelle siitä mitä löytyi :)
Sadepäivän iltana siivoiltiin lampolaa hiukan lisää ja haaveiltiin...jopa vähän maalailtiin. Minkälaista olisi pitää pientä kesäkahvilaa...Täällä olisi ainakin siihen hyvät tilat. Mietittiin jo että hyvä idea olisi rahoittaa osa hirsitalon korjauksesta pitämällä kesäkahvilaa! Nyt meillä oli ainakin oma pieni kesäkahvila käytössä perheen ruokailuihin ja tällä hetkellä se riitti.
Toisaalta haaveet kantavat taas eteenpäin pitkän matkaa <3


Ei kommentteja: