tiistai 9. elokuuta 2016

Vaniljaa, kehäkukkaa, lipstikkaa, sitruunamelissaa...
Nikkaroitiin kuivatuslaatikoita, joissa on verkkopohja.
Kotikeittiössä tuoksuu taas mökkireissun jälkeen. Oltiinkin mökillä kaksi viikkoa ja kotona käytiin pyörähtämässä yksi yö tuossa välissä. Ensimmäinen viikko tuntui pitkältä ja ihanalta...toisella viikolla alkoi jo tulemaan mieleen arkiset kodin asiat kun ilmatkaan eivät enää suosineet kuten aikaisemmin.
Nautittiin kuitenkin ja nuo kaksi viikkoa olivat ainakin vaiherikkaita...
Saunaan kaivattiin kipeästi pesupenkkiä. Edellinen siirtyi kasvihuonetta koristamaan. Tähän ei tarvittu kuin sadepäivä, jämälautaa, luovuutta ja pellavaöljyä. Hyvin hieno ja käytännöllinen <3


Mökillä, luonnon rauhassa, luovuus lähti liikkeelle. Nikkaroitiin, istutettiin kasveja ja suunniteltiin kaikenlaisia askarteluja.

Tähän aikaan vuodesta on ihanaa miettiä kohteita mihin hyödyntää luonnon ja puutarhan antimia. Ja niitähän riittää...
Lipstikkaa kuivataan lähinnä keittoihin.
Kehäkukkaa voiteisiin.
Siankärsämöä, apilaa, poimulehteä, minttua ja sitruunamelissaa teeksi ja saippuan maustamiseen.Kesäkurpitsaa, kesäkurpitsaa ja kesäkurpitsaa ruokiin. Samoin kantarelleja ja mustikoita ollaan saatu kiitettävästi. Pojatkin on opetettu kiittämään metsää.
Tämä kaunotar oli ilmestynyt yhden yön aikana kasvihuoneeseen. Yllätyssiemenistä.
Kasvihuoneessa kasvaa paljon tomaatteja ja paprikoita. Toivottavasti ehtivät vaihtamaan vielä väriäkin vihreästä punaiseen. Yrttispiraalissa myös viihdytään...
Suloiset poikasemme puuhasivat nämä omat yrttispiraalit dinoillensa sillä aikaa kun istutimme tontille uusia istutuksia. Mistähän lie saaneet vaikutteita tuohon touhuamiseen? :)
Pestiin ekopesuaineella myös mökillä pyykkiä. Eipä siihen juuri muuta tarvittu kuin vati, pesuaine, vettä ja nyrkit. Kotona teki mieli ekoilla lisää. Tehtiin itse huuhteluainetta väkiviinaetikasta, vedestä ja eteerisistä öljyistä(laitoin Frantsilan piparminttua ja laventelia molempia 10 tippaa). Sopivan luonnollinen ja mieto, mutta raikas tuoksu!
Pätkittiin myös oksia. Puuta kuluu todella paljon saunan lämmityksessä. Seuraava mökkikerta taidetaan taas aloittaa polttopuiden tekemisellä...Since you seek ownership of the garden [the material world],
you feel unhappy.
Be the gardener instead of trying to be the owner,
and then you will feel happy.

~ Sri Anandamayi Ma ~


2 kommenttia:

Ansu/Tuuliannikantuvassa kirjoitti...

Kivaa ekoilua ja luonnonantimien hyödyntämistä ☺

Anonyymi kirjoitti...

Onkin ollut ajatuksissa kysyä että koska alatte hirsitaloa kunnostaa, mutta ainakin se on teillä mielessä.