tiistai 23. kesäkuuta 2015

Valoa ja vehreyttä!


Yötöntä yötäkin on jo tänä kesänä juhlittu. Mökillä on päästy nautiskelemaan jo ennätyspitkiä aikoja.
Paljon on mökillä tapahtunut, mutta mökkipäivien jälkeen blogin päivittäminen on jäänyt.


Kasvimaa on laajentunut jonkin verran ja tänäkin vuonna kasvu näyttää olevan suht hyvässä vauhdissa. Lämpöä saisi hiukan tulla niin kasvaisivat vielä paremmin. Kasvimaalle laitettiin kasvamaan perunaa, porkkanaa, punajuurta, sipulia, pensaspapua, herneitä, retiisejä, lehtikaalia, tilliä ja kesäkukkia. Kompostissa kasvaa kesäkurpitsat, myskikurpitsa ja koristekurpitsa. Näiden lisäksi saatiin keväällä suuri lipstikan taimi ja ostettiin lapsille vähän lisää mansikantaimia. Jopa raparperikin on tänä vuonna innostunut kasvamaan.

Kasvihuonetta ollaan alettu rakentelemaan vanhoista ikkunalaseista ja siitä näyttää tulevan ainakin suht iso! Ikkunalasit saimme sukulaisilta ikkunaremontin jäljiltä ja paksu puutavara on peräisin isojen koneiden kuljetuslaatikoiden rungoista. Kierrätysmateriaalia käytetään tähänkin siis pääosin. Vielä täytyy löytää jostain sopiva katemateriaali kasvihuoneeseen.

Miesväki sai tontille vanhan sarvitraktorin, mikä onkin osoittautunut oikein hyödylliseksi! Peräkärryllä ollaan kuskailtu risuja ja hiekkaa ja pojat ovat tietenkin olleet kyydissä kun isä on ajellut pitkin tonttia. 

Saunarakennuksessakin on tapahtunut edistystä. Viimeisen viikon aikana sauna on alkanut saamaan väriä ulkopintaan ja myös sisällä ollaan tehty jotain pieniä muutoksia. Vanhoista perintölakanoista ommeltiin saunan ikkunoihin kapat ja ostettiin mattoja yms. Tänään viimeisteltiin terassin kaiteita ja sauna sai taas ryhtiä. Vielä kun saadaan edustaa siistittyä niin laitetaan saunasta kokonaiskuva.

Työn täyteiset päivät mökillä vaativat veronsa ja silmät meinaavat painua kiinni. Oikein lämmintä ja valoisaa kesää teille ja meille kaikille :)
Ei kommentteja: