sunnuntai 28. kesäkuuta 2015

Kasvihuone etenee ja vähän muukin!Sauna ei ole vielä valmis, mutta kasvihuoneen rakentaminen alkoi polttelemaan niin ettei kiusausta voinut vastustaa. Muun kuin saunan rakentaminen tuntui tervetulleelta ajatukselta ja pitihän sitä saada jotain rakenneltavaa iltoihinkin kun ei enää voinut pitää ääntä saunalla kun lapset nukkuivat! Ja kaiken tämän päälle niin paljon rakennusmateriaaliakin lojui nurkissa odottamassa hyötykäyttöä.

Edellisessä kirjoituksessa kerroimmekin osan rakennusmateriaalin edellisestä elämästä. Kierrätysteema jatkui kun mietimme kasvihuoneen lattiaa. Hirsitalosta oli purkamisen yhteydessä jäänyt huonokuntoista lattialautaa, mikä löysi paikkansa kasvihuoneen lattiasta ajatuksella"kestää minkä kestää". Samoin kasvatuslaatikoiden alle tuleva lattia on sukulaiselta saatua lattialautaa, mistä ei oikein ollut enää uusiokäyttöön sisätiloissa. Tiilet löytyivät lampolan takaa, edellisestä käytöstä ei ole tietoa. Hiekka saatiin saunan perustuksia kaivettaessa :)
Ikkunoiden jaotukset menivät niin, että kasvihuoneen takaseinään jäi reikä mihin piti keksiä jotain täytettä. Sattumalta toinen meistä oli saanut työpaikaltaan viereisen firman muuttaessa ylijääneet efekti-seinän osat, missä oli hienoja vanhoja tiilen palasia kiinnitettynä levyyn. Nämä saivat uuden paikan kasvihuoneen perältä ja ne saavat toimia jatkossa viinirypäleen kiipeilyseinänä. Muutama ikkuna ja kate täytyy todennäköisesti hankkia uutena, mutta ollaan erittäin tyytyväisiä vanhojen materiaalien uuteen elämään. Ja lopuksi paaaaljon valkoista maalia niin saadaan puuosat maalattua valkoisiksi.

Työteliään viikonlopun aikana saatiin myös asennettua hienot valaisimet saunan terassille. Suvun oma sähkömies oli paikallaan, kun ihmeteltiin sähkökatkoja saunamökissä vaikka niiden asennuksesta ei ollut pitkää tovia kulunut. Loppujen lopuksi aikaisemmin asennetusta maakaapelista löytyi selvä viilto, mikä oli tehty terävällä lapiolla tai puutarhasaksilla. Olimme löydöstä aika kauhuissamme, kun mietimme että olivatko lapset tietämättään osuneet johtoon tms. Tästä säikähtäneinä johto päällystettiinkin heti putkella ja kaivettiin maan uumeniin piiloon.
Tässä vielä kuva saunamökin eteen rakentamistamme ruusupenkeistä, mitkä jatkuvat koko saunan edustan leveydeltä. Penkeissä on köynnösruusua sekä jaloruusua. Saapi nähdä pärjäävätkö, kun ei ruusujenhoidosta tiedetä juuri mitään. Penkkien pitäisi ainakin hiekan ja soran vuoksi olla hyvin salaojitettuja.
Kierrätysteema jatkuu vielä kun saimme viikonloppuna uusia kukka/pensastukia, mitkä oli tehty mökillämme aikaisemmin kiertävästä sähköjohdosta. Tuet pääsivät heti käyttöön marjapensaiden ja ruusujen tukena ja toimivat erittäin hyvin!
Lapset kierrättivät lautakaupasta ilmaiseksi saatuja ohuita rimoja, kun erityisesti isompi innostui veistelemään ja maalailemaan hienoja puisia miekkoja. Miekat päätyvät kuulemma sukulaisille kun tämä kauppamies pääsee vauhtiin :) Pienempi naulasi ja maalasi hienon laivan.


Kasvimaalta nostettiin jo retiisejä salaattiin. Salaatin sekaan pääsivät omalta pihalta kerätyt maitohorsmat ja vuohenputketkin. Poimulehteä kerättiin teehen kuivatettavaksi ja tämä villiyrtti on suositeltavaa erityisesti naisille! Teehen kerättiin myös minttua, maitohorsmaa, vadelman lehtiä, mustherukanlehtiä ja siankärsämöä.
Loppuun vielä ihana kukkakimppu minkä suvussa oleva puutarhurimme loihti kahvipöytään. Ja mikä tuoksu kimpusta tulikaan <3
2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Miten kesä on mennyt?

Anonyymi kirjoitti...

Mitä saitte kesän aikana tehtyä?