torstai 29. toukokuuta 2014

Lomalla sattuu ja tapahtuu


alus- ja reunalautoja

Vähän matkan päästä löytyi kaunis puro

Vihdoinki tiiliseinä peittää alakerran.

Pientä stailaustakin voi jo harrastaa

Kasvimaata laajennetaan

Raparpeit ovat hyvässä vauhdissaVihdoinkin pääsimme nukkumaan viikonlopuksi mökille. Sää oli mitä mahtavin ja välillä jopa tukalan kuuma rakentamiseen. Rakennuksilla saatiin aluslaudoituksia kiinnitettyä ja kaikki kulmalaudat paikalleen. Kasvimaalla riitti kitkemistä jotta vanhat alueet eivät kasvaisi umpeen ja että uusille olisi tilaa. Löydettiin vihdoin meidän tonttiin kuuluva venevalkamaoikeus, jossa oli hyvä hiekkapohja uintia varten.
Nurmi oli alkanut kasvaa pihalla ja kaipasi ruohonleikkuuta. Sitä ajettiin muutama tankillinen niin että moottori oli varmasti kuuma. Ja niinhän siinä sitten kävi ... kerkesin huutaa nuorimmalle pojalle eeeiii...älä.. liian myöhään...
Poika otti ruoholeikkurin kuumasta pakoputkesta kiinni ja senhän arvaa mitä siitä seuraa. Kahden tunnin käsien liottaminen kylmässä vedessä alkoi helpottaa. Rakkulathan siitä jäi ja varmasti muistanee olla koskematta ensi keralla.
Sunnuntaina oli aika pakata ja suunnata kotia kohti. Tosin vain yhdeksi yöksi koska loma alkoi maanataina ja suunnitelmissa oli ostaa maaleja sekä tarvikkeita ja tulla takaisin. Maanantai aamuna huomasimme että vanhemmalla pojalla oli vasen korva hieman turvoksissa ja punainen. Oletimme sen johtuvan kevään ensi pistoksista jotka yleensä aiheuttavat hieman suuremman reaktion. Matkalla mökille haimme maalit ja muut tavarat sekä apteekista kortisonivoidetta korvaa varten. Alkuilta menikin mukavasti reunalautoja maalaillessa. Korva oli hieman turvonnut lisää vaikka laitoimme kortisonia. Päätimme lähteä näyttämään sitä varmuuden vuoksi läheisen kaupungin lääkärille. Lääkäri huomasi että korvassa ollut haava oli tulehtunut ja olisi syytä mennä takaisin omalle lääkärille hoitamaan asia mahdollisimman pian. "Rakkulakäsi" ja "turvonnutkorva" takapenkille ja mökin kautta sairaalaan jonne vanhempi poika jäikin sitten 2 yöksi suonensiäistä antibioottia nautiskelemaan. Nyt vielä kymmenen päivää lääkkeitä ja toivotaan että korva palaa kokonaan ennalleen. Vaarana kuulemma on että korva saattaa jäädä hieman hörölle. näin se loma etenee. Tähän vielä "hieman " viilentyneet säät ja lomahan on kohdallaan. =)
Onneksi pojat voivat hyvin mutta kyllähän tuo rakentaminen kestää tätä menoa.
Uusi yritys huomenna, toivottavasti säät edes hieman lämpenisivät.

1 kommentti:

Kivisen Vilma kirjoitti...

Kyselit aiemmissa kommentissasi kuvia saunastamme. Laitoin ne juuri mökkiblogiini:
http://vilmamaalla.blogspot.fi/