maanantai 21. huhtikuuta 2014

Pääsiäinen

Kuvassa oleva määrä puuhaketta syntyi pääsiäissiivouksen myötä mökillä. Toissa vuoden talvena kaadettujen puiden oksat olivat jääneet niille sijoilleen eivätkä ne olleet kovin kaunis näky kasvimaan vieressä. Kasat olivat puoliksi kuivuneiden nokkosten yms.varsien peitossa eikä työhön tarttuminen houkutellut kovinkaan paljon...varsinkaan kun mukana häärii kokoajan kaksi pientä apulaista!

No nyt ollaan tyytyväisiä, että saatiin tähänkin hommaan vähän selkeyttä, vaikkakin paksut oksat odottavat vielä sahaamista...Ensimmäinen kuva on ennen töitä ja toinen kuva töiden jälkeen :)
Saunamökkikin on vihdoin saanut oven, olikin aika hankalaa irroitella aina kiinni naulattua tuulensuojalevyä oviaukon kohdalta kun haluttiin sisään...Sauna alkaa muistuttamaan pientä mökkiä, vielä kun saataisiin terassi/portaat rakennettua, ikkunat kiinnitettyä, maalattua, muurattua yms.yms. Eteen olisi tarkoitus istuttaa pensaita tms. ettei pilariperustus näkyisi ihan noin selvästi...
Pojilla oli taas mökillä ihan omat jutut...kiskaan kannettiin vähän tyhjiä ruokapurkkeja leikkeihin. Mukavaa oli myös kun vieressä mökkeilevästä sukulaispojasta saatiin yhtenä päivänä hetkeksi kaveri...


Perheessä oleva puutarhuri leikkasi omenapuita ja varttoi pieniin puihimme mitä erilaisempia oksia...Omenapuihin saatiin kasvamaan uusia lajikkeita ja joihinkin pihlajiin vartettiin koristepuita. Kasvit saivat myös kevätlannoitteen.

Tänä pääsiäisenä lämpimiä päiviä mökillä riitti ja tästä vain toivon mukaan lämpenevät pikkuhiljaa! :)

3 kommenttia:

Pingale kirjoitti...

Näyttääpä kivalta! Tuo varttominen (?) on kyllä aivan uusi homma mulle, mistä siinä on kyse..?

Anonyymi kirjoitti...

Minäkin teen aina haketta mökkipihamme risuista. En käytä tuoreita oksia vaan aina viime vuotisia. Niistä tulee parempaa haketta mielestäni.

Anonyymi kirjoitti...

Varttamisessa liitetään ns "jalo oksia" saman kasvisuvun runkoihin. Esim tässä tapausessa 4 vuotta vanhaan omenapuuhun (punakaneliin) lisättiin joka oksalle uusi omena lajike, joten joka oksa antaa tässä tapauksessa eri makuista satoa ja varrentamalla samaan puuhun sekä kesä, syys ja talvilajikkeen voi varmistaa saavansa satoa keeväästä myöhään syksyyn asti.