sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Lumi on poissa!

Tänään oli mökkiläisillä suut messingillä kun kurvattiin hiekkatietä mökkitien alkuun ja huomattiin, että lumi on mökkitieltäkin poissa. Päästiin ensimmäistä kertaa tänä vuonna ajamaan pihaan ja saatiin jopa pienimmällekin vaunut mukaan, kun ei enää oikein pulkassa voinut kököttää...

Automatkan aikana oltiin sovittu, että perillä juodaan ensin kahvit ja mehut, mutta eihän se taas niin mennyt. Ennen kuin oltiin saatu kaikille edes ulkovaatteet päälle niin oltiin jo kierretty katsomassa mahdolliset kukat, perustusten kunto, lumen ja veden määrä jne.

Sisukasta lumikelloa on taas tervehditty tämän kevään osalta ja kaivettu vähintäänkin yhtä sitkeät esikot esiin vaahteranlehtien alta.

Krookukset olivat lipputangon ympärillä myös nousseet nautiskelemaan kevään ensimmäisitä lämpimistä päivistä ja kevätkaihonkukan keskeltä pilkottivat pienet siniset kukan nuput.
Pieneltä harmitukselta ei vältytty tälläkään kertaa. Talvihuppuja poistaessamme huomasimme yhden viime kesänä istuttamamme omenapuun kokeneen kovia, kun sitä oli joku ilkimys päässyt nakertamaan. Kuori oli pitkältä matkaa syöty...olisikohan kyseessä olleet ne jänikset joiden jälkiäkin pihalla oli hankeen painautuneena? Noh, tästä taas opittiin ja ensi talveksi suojataan pienten puiden rungot vielä korkeammalta.

Väliaikaisesta kasvihuoneesta lupailtiin kertoa lisää. Suunnitelmat muuttuivat sitä mukaa kun kierrettiin kaiken maailman rakennustarvike- ja puutarhakauppoja. Alunperin ajateltiin muovittaa huvilateltan runko ja säästää kankaat tulevaisuuden varalle, mutta sitten päädyttiin kuitenkin rakentamaan väliaikainen kasvihuone jämälaudasta ja paksusta muovista. Tämä viritys ei tosiaankaan pihaa kaunista tällä hetkellä, mutta siellä on lämpimät oltavat tänä kesänä mm.tomaateillemme ja sitten kun aikaa on enemmän, niin rakennetaan lasinen kasvihuone kasvimaan viereen. Vanhat ikkunatkin odottavat jo kasvihuoneen rakentajaa, mutta kun aika ei vain riitä ihan kaikkeen. Ajateltiin verhoilla tämä muovinen versio amppelista roikkuvilla kesäkukilla ja muulla mukavalla ettei niin pomppaa silmään tuolta tontilta.  Kasvihuoneeseen tulee molemmille seinustoille kaksi puulavaa kauluksineen ja kasvulaatikkomme ovat löytyneet (yllätys,yllätys)roskalavoilta.
Kasvihuonetta rakentaessa kumisaappaat olivat nilkkoja myöten mudassa kun entisen peltomaan savipohja oli kyllästetty vedellä. Rakentaessa piti välillä kaivaa pieniä ojia sinne tänne, että maalla pystyi edes kävelemään...Kyllä illalla taas pesukone pyörii!
Viime vuotiselta kasvimaalta löytyi myös mukava yllätys, kun uusi raparperin alku työnteli punaisia ruttuisia lehtiään maan alta...Samoin mansikat ja minttu näyttivät virkoamisen merkkejä. Tämä kevät on niin jännittävää aikaa mökkiläiselle, kun aina pihaan ajettaessa jotain on tapahtunut ja niin paljon vielä!

Tässäpä puutarhapäivitystä ja seuraavalla kerralla alkaa varmaan viimeinkin tapahtumaan jotain saunan työmaallakin. Vappuna olisi tarkoitus viedä paikan päälle lasteittain rakennusmateriaalia(rungon laudat verstaasta jo löytyykin), jotta rungon pystytys päästäisiin aloittamaan kolmen miehen voimin. Tänään pressut on kuitenkin poistettu työmaalta ja rakennusprojekti siis virallisesti käynnistetty tämän vuoden osalta :)2 kommenttia:

Pellavapää ja suukkosuu kirjoitti...

Siellä onkin kevät vähän edempänä kuin täällä pohjanmaalla! Ei ensimmäistäkään kukkaa näkyvillä. Teillä riittää työtä kyllä, mutta se on mahtava tunne, kun saa omalta pihalta poimia herkkuja ruokapöytään ym. Tsemppiä projektiin :)

Unknown kirjoitti...

Kiitos kommentista :) Joo töitä kyllä riittää, ottaen huomioon sen työn määrän mikä on jo pelkästään tässä jälkikasvun hoitamisessa mökkipäivien aikana...mutta tehdään mitä keretään :)
Aurinkoisia kevätpäiviä sinne pohjanmaalle!