torstai 9. kesäkuuta 2016

Hyvästit keväälle ja terveiset kesälle!

Toukokuussa on mökkeilty sen jokaisena viikonloppuna eri kokoonpanoilla. Kotona kaupungissa on myös riittänyt tekemistä näin ennen kesää. Ajatuksena on ollut viikko toisensa jälkeen jotakuinkin sellainen että kunhan selvitään tästä viikosta. Ja maanantaina aloitetaan aina alusta :)

Arjen keskellä on ollut vähän juhlaakin kun ollaan vietetty mökillä 4-vuotissyntymäpäiväjuhlia. Myös päiväkodilla juhlittiin kesän alkua.

Muuten juhlalta ovat tuntuneet pienet pysähdykset arjessa. Sellaiset hetket joina on saanut kokea olevansa täysi ja jolloin on nähnyt muiden olevan täysiä. On saanut tehdä asioita mistä todella nauttii tai olla tekemättä jos on siltä tuntunut.
 Ruohikko oli eräänä toukokuisena viikonloppuna täynnä valkoisia kukkien terälehtiä kun tulimme illalla väsyneinä mökille. Tuona iltana saimme nauttia värien kontrastista ja huokailla valkoisen kukkasateen keskellä...Yritimme epätoivoisina ottaa kuvia tuosta ihmeellistä hetkestä, mutta yhteenkään kuvaan ei saatu talteen tuota hetken ihmeellisyyttä. Yhdessäkään kuvassa ei näkynyt kukkien paljous ja sen tuoma lumoava tunnelma...
Metsäpurolla retkellä saimme koko perhe olla täysiä. Kuljimme mutkittelevan puron johdattamina syvemmälle metsään ja kuuntelimme sen hiljaista solinaa...Keväisen metsän värit. Koivut, kuuset ja haavat. Saniaiset, mustikan varvut, metsäorvokit, metsätähdet ja kielot.
 Puutarhan hoidossa mieli ja sielu lepäävät. Pääsee pitämään huolta hentoisista kasveista ja näkemään niiden kasvun siemenestä täyteen voimaansa.
 Itse olin onnesta soikeana kun sain kerätä tuoreita teen aineksia suoraan pihalta...vadelman lehteä, mustaherukan lehteä, poimulehteä.
 Syreenien ihastuttava tuoksu houkuttelee antamaan niille hieman huomiota ohi kävellessään. Mikä ihana vuodenaika! Nämä värit, tuoksut ja tunnelmat herkistävät mielen. Puhumattakaan niistä pienistä peuran vasoista ja linnun poikasista joita olemme päässeet ihastelemaan...
4-vuotiaan poikamme lempiväri on pinkki ja siksipä syntymäpäivien juhlaherkutkin olivat osittain pinkkejä. Toiveena hänellä oli prinsessa-kakku ja lopputulos oli jotain sinnepäin...

Huomenna päästään taas mökille. Ja SAUNOMAAN. Pellavaiset laudeliinat ja smurffilimut on jo pakattu koriin :)

Ei kommentteja: