lauantai 1. kesäkuuta 2013

Yllätyskukat!
Tänään kurvattiin mökille taas perheen ja parin apumiehen voimin. Meille oli järjestetty pihalle yllätys sillä viime vuonna vain muutaman kukan tehneet syreenit olivat tänä vuonna täynnä kukkia. Tuoksu oman mökin pihalla oli todella ihana! Samoin omenapuut olivat kukassa, mutta ne eivät päässeet niinkään yllättämään koska niitä osattiin odottaa...kauneudessaan toki nekin saavat aina huokailemaan...
Kasvihuoneessa yrtit olivat lähteneet mukavasti kasvamaan ja samoin porkkanat olivat saaneet reilusti lisää pituutta varsiinsa. Kukkapenkissä kukkien pienet taimet pilkistivät nätisti omissa riveissään ja raparperi oli kukkineen venähtänyt rutkasti. Perunat pilkistivät kasvihuoneen viereisessä penkissä n.5 cm ja mansikantaimet olivat alkaneet kukkimaan enteillen ainakin muutamaa mansikkaa tänä kesänä!

Porkkanoiden seuraksi vietiin tänään kotona kasvatetut tomaatintaimet, mutta saapi nähdä mitä niistä tulee. Kovin oli tänään ainakin hailakan näköiset kun istutettiin ne kasvihuoneeseen. Ei tämä kerrostalohuoneistossa esikasvatus ole varmaankaan paras lähtökohta taimille...varsinkaan kun niiden kimpussa häärii kokoajan yksivuotias täystuho :) Kasvihuoneeseen laitettiin tänään kasvamaan liotettuja herneitä ja papuja laatikoihin. Samoin kesäkurpitsan ja kurpitsan siemeniä ripoteltiin kompostin päälle multaan kasvamaan. Näiden itämistä jäädään jännittämään.

Isompi juniorimme oli itse valinnut puutarhakaupasta oman siemenpussin matkaansa ja halusi itse istuttaa ne omaan penkkiin. Mukaan tarttui äidinkin mielestä todella kauniin kesäleimun siemeniä ja niille juniori teki kummisetänsä kanssa ihan oman kukkapenkin kasvimaan viereen.

Tänään siis takana tämän kesän ihan oikea ensimmäinen kesäpäivä. Miten onnellisia tästä paikasta ollemmekaan (vaikkei kaikki aina menekään niin kuin Strömsössä..). Rakennustyömaalla ei juuri saatu aikaan, mutta huomenna alkaa tapahtumaan kun sinne pääsee eräs työmies ilman muuta perhettä. Nautitaan näistä helteistä ja tästä kesästä. Kohta mekin päästään ehkä jo yöksi puolivalmiiseen saunaan tuulensuojalevyjen turvaan ;)


Ei kommentteja: