maanantai 1. huhtikuuta 2013

Ulkoilusta punoittavia poskia

ja sitä tyytyväisyyttä, kun on päässyt mökille puuhailemaan..niitä asioita alkoi olla jo ikävä. Mieli on koko alkuvuoden ollut enemmän tai vähemmän mökillä ja alkoi jo tuntumaan siltä että näin pääsiäisenä mökkikausi on saatava alkamaan.
Auraamaton mökkitie käveltiin kahden pienen lapsen ja tavaravuoren kanssa kantamattomassa lumihangessa...hiki ainakin saatiin pintaan jo ennen tontille astumista!


Mökkipäivä aloitettiin perinteiseen tapaan grillailemalla lounas auringonpaisteessa ja grillimakkara maistui niin pienelle kuin isommallekin. Perheen juniori puolestaan naposteli tyytyväisenä maissinaksuja lämpimän lampaantaljan päällä pulkan kyydissä nököttäen.

Lounaan jälkeen juniori nukahti reppuselkään ja me muut pääsimme nautiskelemaan mökkeilystä. Pihalle lapioitiin polku, kuusen alla leikittiin majaa, lumisella pellolla juostiin polvet lumeen hukkuneena ja tulevan kasvimaan läheisyydestä lapioitiin lunta, jotta saatiin paikka tulevalle väliaikaiselle kasvihuoneelle. Toiveena oli, että kasvihuonetta oltaisiin päästy pystyttämään jo tällä viikolla talvilomankin ollessa päällä, mutta taitaa lumen keskellä jäädä kasvihuoneen pystytys haaveeksi. Laitamme suurimman osan vihanneksista todennäköisesti kasvamaan mullalla täytettyihin kasvulavoihin ja osan lavoista sijoitamme kasvihuoneen lämpöön. Näistä suunnitelmista lisää myöhemmissä kirjoituksissa, kun suunnitelmat varmistuvat ja saadaan rakennusmateriaalit hankittua.
Ei kommentteja: