keskiviikko 13. helmikuuta 2013

Ikkunoiden korjausta ja suunnitelmiaKukapa ei odottaisi tähän aikaan vuodesta jo kevättä taikka kesää. Maan peittää vielä paksu kerros lunta jonka alla puutarha antaa vielä odottaa itseään. Suurin osa ostamistamme siemenistäkin tulee esikasvattaa vasta ensi kuun puolella. Ehkä pitää vielä malttaa hetki... Onhan tässä paljon muutakin mitä täytyy hoitaa valmiiksi ennen kesää. Tehtiin pientä listaa siitä mitä voisi hoitaa kesän aikana.

NIITÄ NÄITÄ
Tynnyreiden haku veden keruuta varten
Puuceen siirto
Mullan tilaus ja levittäminen
Kasvimaan muokkaus
Maakaapelin kaivuu maahan
Oksakasojen silppuaminen
Vesikourujen korjaus veden talteenottoa varten
Saunan lupapaperit
Väliaikaisen kasvihuoneen rakentaminen
Vanhan kaivon täyttö
Parkkialueen lopputyöt
Salaojan kaivuu
Kattopeltien haku ja maalaus

ISTUTETTAVAA
Raparperi, Porkkana, Punajuuri, Tilli, Timjami, Papu,
Kesäkurpitsa, Herne, Mansikka, Tomaatti, Peruna,
Persilja, Korianteri, Basilika, Meirami

Krassi, Malva, Ruiskaunokki, Silkkikukka,
Kehäkukka, Kesäkurpitsa RAKENTAMISTA
Runko, Piippu, Kattotuolit, Katto, Ulkoverhous, Eristäminen, Sisäverhous, Lattiat

Noniin, eli ainakin kun perheellisenä (lapset 3v ja 9kk) viikonloppu mökkeilijänä tuota listaa kattoo niin eipä käy aika pitkäks. Toisaalta mikään listalla olevista ei ole pakollista, ja tehdään mitä keretään.

Toistamiseen olin hakenut ikkunan korjauskursille ja vihdoin sain paikan toiselta varasijalta. Taidolle tulee varmasti käyttöä. Laskeskeltiin että noin 50 ikkunaa pitää laittaa kuntoon. Kurssi vaikuttaa mielenkiintoiselta ja samalla saa hieman muutakin tietoa perinnerakentamisesta. Tieto mukaan pääsemisestä tuli noin 4h varoitusajalla. Onneksi ensimmäinen kerta oli teoriaa ja omat kunnostettavat ikkunat tarvitaan vasta seuraavalla kerralla. Pikavisiitti mökille ja muutama kunnostettava ikkuna matkaan.

Ei kommentteja: